Πού να αναζητήσετε βοήθεια

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και η αλληλεπίδραση πιλότου/ATC δεν διαφέρει, αλλά απαιτεί χρόνο και μελέτη για να γίνετε άριστοι. Η VATSIM διαθέτει πολλές πηγές για να σας βοηθήσει στην πρόοδό σας και θα είναι δίπλα σας καθ' όλη την πορεία. Μπορείτε να βοηθηθείτε μελετώντας και ερευνώντας, ούτως ώστε να κατέχετε τη γνώση και να κατανοείτε τις διαδικασίες που προσομοιώνονται στη VATSIM καθημερινά.

Οι Προσομοιωτές Πτήσης 2000, 2002, 2004 και FSX της Microsoft™ έχουν ενσωματωμένα προγράμματα εκπαίδευσης που διδάσκουν επίσης τον τρόπο επικοινωνίας με το ATC. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί και διδάσκονται από τον Rod Machado, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτή πτήσεων και συγγραφέα. Ξεκινήστε με τα μαθήματα Πιλότου Ελαφρών Αεροσκαφών και εφαρμόστε τα στην πράξη μέχρι να είστε σε θέση να περάσετε την εξέταση αέρος. Μπορείτε ύστερα να προχωρήσετε από το Private στο Instrument, στο Commercial και τέλος στο Airline Transport Pilot (ATP) υλικό και την εξέταση αέρος. Με αυτά όχι μόνο θα δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας, αλλά θα προετοιμαστείτε για τον διαδικτυακό κόσμο της online πτήσης και του ATC.

Η σελίδα της VATSIM.net περιέχει πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για την επίλυση προβλημάτων με τη χρήση των υπηρεσιών της VATSIM.

Τα NOTAM (αγγελίες) είναι η έγκαιρη πληροφόρηση που χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι οι πιλότοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σχετικά με την ευρεία έννοια της VATSIM. Οι πιλότοι θα πρέπει να ελέγχουν τις αγγελίες NOTAM πριν από κάθε πτήση VATSIM για την αποτροπή προβλημάτων.

Σύνδεσμοι σε ιστότοπους Περιφέρειας και Τμήματος διατίθενται και περιλαμβάνουν πληροφοριακό υλικό όπως χάρτες, Διαδικασίες Αναχώρησης/Τυπική Ενόργανη Αναχώρηση, προτεινόμενες πορείες ή άλλες αεροπορικές πληροφορίες, καθώς και τον καιρό για την αναχώρηση και τα αεροδρόμια προορισμού.

Η κύρια γραμμή περιήγησης περιέχει συνδέσμους για τις παγκόσμιες υπηρεσίες του δικτύου της VATSIM. Αυτοί οι σύνδεσμοι θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε πού βρίσκεται το κάθετί. Εκεί θα βρείτε κοινότητες για να πετάξετε όπως Εικονικές Αεροπορικές Εταιρείες και Εγκεκριμένους Φορείς Εκπαίδευσης της VATSIM, που παρέχουν βαθμούς στους πιλότους της VATSIM σε όλα τα μέλη χωρίς χρέωση.

Εν ώρα της διαδικτυακής πτήσης, μία από τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας είναι οι Επόπτες της VATSIM. Αυτοί έχουν επιλεγεί με προσοχή από το Ανώτατο Συμβούλιο για να λειτουργούν ως τακτικοί επόπτες στις καθημερινές δραστηριότητες της VATSIM. Συνήθως υπάρχει τουλάχιστον ένας επόπτης στο σύστημα ανά πάσα στιγμή. Αναγνωρίζονται με το χαρακτηριστικό κλήσης xxx_SUP. Οι επόπτες κατέχουν άριστα τις δεξιότητες της VATSIM. Οι Πιλότοι ενθαρρύνονται να επικοινωνούν με τους επόπτες εάν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε υπομονή κατά την αναμονή λήψης απάντησης. Ο τομέας ευθύνης του Επόπτη καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο και συχνά είναι πολύ απασχολημένοι, δίδοντας λύση σε προβλήματα ή επιλύοντας διαφορές. Μπορείτε να καλέσετε έναν επόπτη ενόσω είστε συνδεδεμένοι online χρησιμοποιώντας τη λειτουργιά γραπτού κειμένου στο πρόγραμμα σύνδεσής σας και την εντολή .wallop στο μήνυμά σας. Η εντολή .wallop περιλαμβάνει αυτόματα το χαρακτηριστικό κλήσης σας.

Παρότι δεν είναι το κύριο μέλημά τους, περιστασιακά μπορείτε να ζητάτε βοήθεια από το προσωπικό του τοπικού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Είναι καλύτερο να περιμένετε ώστε να μην υπάρχει φόρτος εργασίας και όχι όταν διαχειρίζονται πολλά αεροσκάφη. Η σύνδεση σε ένα αεροδρόμιο εντός εναέριου χώρου που δεν έχει αεροσκάφη, αλλά διαθέτει προσωπικό από ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να είναι χρήσιμη, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Εγκεκριμένοι Φορείς Εκπαίδευσης

Οι Εγκεκριμένοι Φορείς Εκπαίδευσης (ATO) είναι τρίτοι φορείς εκπαίδευσης πιλότων που έχουν πιστοποιηθεί από τη VATSIM για να απονείμουν τους Βαθμούς Πιλότων της VATSIM.

Συνεργάτες Εικονικών Αεροπορικών Εταιρειών

Μια εξαιρετική πηγή είναι η κοινότητα Εικονικών Αεροπορικών Εταιρειών. Πολλές εξ' αυτών διαθέτουν πολύ καλά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του συστήματος της VATSIM, καθώς και εκμάθησης του συστήματος κανόνων ενόργανης πτήσης. Η VATSIM έχει ιστοσελίδα με Εικονικές Εταιρείες, που είναι συνεργάτες και ως εκ τούτου έχουν πιλότους της VATSIM που πετούν γι' αυτές. Θα χρειαστεί να δείτε τα μεμονωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις λειτουργίες πτήσεις τους για να βρείτε την Εικονική Αεροπορική Εταιρεία που καλύπτει τις ανάγκες σας και ταιριάζει στο στιλ σας..

VATSIM Διαχείριση Ειδικής Επιχείρησης

Σκοπός της Διαχείρισης Ειδικής Επιχείρησης VATSIM είναι η επιμόρφωση εν γένει των μελών της VATSIM στη σωστή μορφή διεξαγωγής Στρατιωτικών και άλλων ειδικών κυβερνητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της άμεσης συνεργασίας με την ηγεσία της VATSIM, μέσω κοινών συμφωνιών και μέσω απαιτούμενης εκπαίδευσης και διαρκών εκπαιδευτικών απαιτήσεων για όλα τα μέλη των ειδικών επιχειρήσεων που διατηρεί υπό την εποπτεία της η VATSIM. Η οργάνωση της Διαχείρισης Ειδικής Επιχείρησης είναι μοναδική και ορίζεται ως κεντρικό σημείο των κανονιστικών και λειτουργικών τακτικών για κυβερνητικές επιχειρήσεις που διενεργούνται μέσα στο περιβάλλον της VATSIM.

  • Συνεργάτες Εικονικής Αεροπορικής Εταιρείας: http://vasops.vatsim.net/
  • Το Τμήμα Μελών της VATSIM για αλλαγές email, κατάστασης ταυτότητας και αιτήματα κωδικού πρόσβασης.
  • Το Φόρουμ της VATSIM για γενική υποστήριξη πιλότων της VATSIM

Πηγή: VATSIM - Pilots - VATSIM Basics - Where to Get Help