Λογισμικό

Για να πετάξετε online με την VATSIM, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή λογισμικού που συνδέει τον Προσομοιωτή Πτήσης σας με τους εξυπηρετητές της VATSIM. Υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν. Τα προγράμματα σύνδεσης είναι διαθέσιμα για FSX, FS9, P3D και X-Plane. Αυτές οι εφαρμογές σας επιτρέπουν να συνομιλείτε με τον ATC και με άλλο αεροσκάφος. Για να το κάνετε, είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο να έχετε ακουστικά με μικρόφωνο. Επίσης, διατίθεται και γραπτή συνομιλία. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και βοήθειας για όλα τα προγράμματα σύνδεσης στο Φόρουμ της VATSIM.

ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ: Υπάρχουν πολλοί άλλοι χρήστες, πιλότοι και ATC, συνδεδεμένοι στο δίκτυο της VATSIM ανά πάσα στιγμή. Προτού πετάξετε online, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα διάφορα βασικά σημεία της VATSIM όπως:

Επί του παρόντος, όλα τα προγράμματα σύνδεσης είναι σχεδιασμένα για Windows εκτός από το XSquawkbox, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για X-Plane και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Windows, Mac OS και Linux.

vPilot Download

(FSX ή P3D μόνο) Το vPilot είναι ένα απλό αλλά λειτουργικό πρόγραμμα σύνδεσης που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γρήγορη βοήθεια σε καινούργιους πιλότους σχετικά με την πτήση, με άριστο μοντέλο αντιστοίχησης, ώστε να μπορείτε να δείτε άλλους πιλότους που είναι online με τον σωστό τύπο αεροσκάφους και διακριτικών. Γενικά, η λήψη του καθώς και η λειτουργία του, περιλαμβανομένης της ρύθμισης στο αντίστοιχο μοντέλο σας διαρκεί 5-10 λεπτά. Η τεκμηρίωση είναι ενδελεχής. Το vPilot κυκλοφόρησε πρόσφατα και υποστηρίζεται όχι μόνο από την κοινότητα αλλά και από τον προγραμματιστή του, που συνεχίζει να το βελτιώνει διαρκώς.

Το vPilot είναι πιθανόν η καλύτερη επιλογή για νέα μέλη που χρησιμοποιούν το FSX ή το P3D καθώς είναι γρήγορο και εύκολο στην εγκατάσταση, αλλά και για να ξεκινήσετε.

xPilot Homepage

(X-Plane μόνο) To xPilot είναι πρόγραμμα για σύνδεση X-Plane με τη VATSIM.

Εδώ θα βρείτε πολύ χρήσιμες οδηγίες: xPilot Docs

XSquawkbox Download

(X-Plane μόνο) To XSquawkbox είναι πρόγραμμα για σύνδεση X-Plane με τη VATSIM. Το X-Plane είναι ένα εναλλακτικό προϊόν Προσομοιωτή Πτήσης σε σχέση με τα προϊόντα Προσομοιωτή Πτήσης της Microsoft και του Prepar3D και τρέχει σε Windows, Mac OS και Linux. Η λήψη περιλαμβάνει οδηγίες εγκατάστασης.

Εδώ θα βρείτε πολύ χρήσιμες Ερωτήσεις & Απαντήσεις: XSquawkbox FAQ

Μερικοί ορισμοί για τους παραπάνω όρους:

  • FSX - Microsoft Flight Simulator X
  • FS9 - Microsoft Flight Simulator (γνωστό και ως FS2004)
  • P3D - Prepar3D (προφέρεται ως “prepared”) μια εικονική πλατφόρμα προσομοίωσης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν καταστάσεις εκπαίδευσης
  • Αντιστοίχηση Μοντέλου - αφορά στη διαδικασία κατά την οποία το λογισμικό πιλότου επιλέγει ποιο τρισδιάστατο μοντέλο και υφή θα προβάλλει κατά τη σύνδεση με την VATSIM

Πηγή: VATSIM - Pilots - Software