Αεροδρόμια

Για να ορίσουμε τα αεροδρόμια ευθύνης μας, τα αεροδρόμια δηλαδή τα οποία ως ελεγκτές θα ελέγχουμε ανάλογα με το σταθμό που έχουμε ανοίξει, καθώς και για να ορίσουμε ποιοι διάδρομοι είναι εν χρήσει στα αεροδρόμια ευθύνης μας, ανάλογα με τον καιρό, πατάμε στο εικονίδιο του διαδρόμου, στην μπάρα menu του Euroscope.

Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, τα αεροδρόμια βρίσκονται το ένα κάτω από το άλλο, στη στήλη Airport. Κατεβάζουμε τη λίστα προς τα κάτω, μέχρι να βρούμε το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης (LGTS).

Δίπλα στο αεροδρόμιο LGTS, κάνουμε κλικ και επιλέγουμε τα κουτάκια της στήλης (2) DEP και (3) ARR. Παρατηρούμε ότι στις 4 γραμμές του αεροδρομίου και στις στήλες 2,3 έχουν εμφανιστεί αεροπλανάκια, που σημαίνει ότι το Euroscope θεωρεί ότι ελέγχουμε αυτό το αεροδρόμιο και από εδώ και πέρα θα μας ενημερώνει για τις αφίξεις αλλά και τις αναχωρήσεις στις λίστες.

Για να ορίσουμε τον ενεργό διάδρομο, επιλέγουμε στη γραμμή με τον διάδρομο που μας ενδιαφέρει στη στήλη (4 - πχ διάδρομος 16), τα κουτάκια στις στήλες (5) DEP και (6) ARR. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε επιλέξει πως οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις από το LGTS γίνονται στον διάδρομο 16.

Πατάμε ΟΚ και ακολουθούμε τη διαδικασία αποθήκευσης.